0
Mijn Kazou login

Vrijwilligers

Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers tijdens de vakanties naar binnen- en buitenland als monitor, kookploeg, verpleegkundige, ... om onze vakanties te begeleiden.
Ook tijdens het jaar kunnen we steevast rekenen op enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van allerlei activiteiten, het opzetten van vormingen en het meebouwen aan en meemaken van de beweging Kazou.

De monitoren

De monitoren zijn de hoofdspeelvogels van elke reis. Ze bereiden alle spetterende activiteiten voor en leiden ze in goede banen. Ze zijn er de hele tijd voor alle kinderen en zorgen voor de animo! Voor de jongste vakantiegangers is er minimum één begeleider per 8 kinderen aanwezig, en voor de grotere wordt er één per 10 of 15 voorzien.

De technische ploeg

We hebben ook vaak een technische ploeg ter plaatse. Die is vooral in de weer met de potten en pannen (en wat er in hoort). Daarnaast zijn ze een beetje de duivels-doen-al van Kazou: ze lossen alle kleine praktische zaken en probleempjes op.

De ski-instructoren

De ski- en snowboardlessen op onze wintervakanties, worden verzorgd door gebrevetteerde ski-instructoren van Kazou of van de plaatselijke skischool.

De vakantieverantwoordelijke

Naast de monitoren gaat er ook steeds een vakantieverantwoordelijke mee. Dit is een monitor met meer ervaring en hij of zij heeft ook extra vorming gevolgd. De vakantieverantwoordelijk leidt de vakantie in goede banen en houdt bij alles een oog- je in het zeil.

De verpleegkundige

Er gaan ook verpleegkundigen mee op reis, vooral op onze Jomba-vakanties. Zij staan in voor de dagelijkse verzorging, nemen verpleegkundige taken op zich en draaien moeiteloos mee in het vakantiegebeuren.

Klik hier voor meer informatie rond het statuut van vrijwilliger.

Word vrijwilliger!

Wie monitor wil worden of monitor is bij Kazou kan binnen de organisatie terecht voor tal van cursussen die al dan niet tot een attest van de Vlaamse Overheid leiden. Naast deze cursussen zijn er ook nog verschillende vakantiegerichte vormingen of specialisatiecursussen doorheen het jaar. Dit is anders in elk verbond, als actieve Kazouvrijwilliger word je hier zeker van op de hoogte gehouden.

Voel jij je geroepen om als vrijwilliger mee te gaan op een Kazou-vakantie?

Meer info op onze medewerkerssite


Of zit je met een specifieke vraag?

Mail het verbond van jouw regio